Biography 
Naslovnica Članovi Biografija Diskografija Video


BIOGRAFIJA

Priča o klapi Subrenum, kojoj ime potječe od starog naziva za Župu dubrovačku "sub brenum", i njenim članovima istinskim promicateljima klapske pjesme, a samim time i kulturnih vrijednosti, započela je 1992.godine.

Sve ove godine, od osnutka do danas, njegujući autohtonu nacionalnu baštinu u izričaju kroz vokalnu klapsku izvedbu i višeglasnu acapella interpretaciju, Subrenum zauzima sam vrh klapske scene.

Od samog osnutka predstavlja hrvatsku turističko-kulturnu ponudu promičući tradicionalno glazbeno nasljeđe kao segment autohtone kulturne baštine Župe dubrovačke, Dubrovačko-neretvanske županije, Dalmacije i cjelokupne Hrvatske. Dosljednost i kvalitetu dokazuju zabilježeni nastupi na festivalima, smotrama, susretima i prezentacijama u zemlji i svijetu, osvojena odličja i priznanja te četiri izdanja nosača zvuka.

Ovi su entuzijasti i zaljubljenici u dalmatinsku pjesmu osim acapella izvedbi, odlučili u svoj repertoar dodati i instrumentalnu pratnju (mandolina, mandola, mandolončelo, gitara i kontrabas), te su na taj način nastavili njegovati tradiciju i karakteristične glazbene oblike dubrovačkog kraja, a time ujedno postižu i sve veću reputaciju u klapskom svijetu.

Uz brojne nastupe diljem Hrvatske, gostovali su pet puta u Sjedinjenim Američkim Državama te u Rusiji, Italiji, Sloveniji, Belgiji, Austriji, Českoj, Njemačkoj, svugdje nadasve uspješno predstavljajući ljepotu izvorne dalmatinske i dubrovačke pjesme.

Klapa Subrenum je dobitnik i mnogih prestižnih međunarodnih nagrada od kojih izdvajamo:
- zlato na 13. Međunarodnom festivalu zborskog pjevanja u Veroni,
- zlato u kategoriji malih zborova na 16. Međunarodnom festivalu adventskih i božićnih pjesama u Pragu,
- četiri zlatna odličja s 3. Međunarodnog folklornog festivala glazbe i plesa Interfolk u Sankt Petersburgu.

Koncertom u Dubrovniku uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra, koji je zabilježen na live albumu "Ako sada spavaš", pošelo je treće desetljeće uspješnog rada klape što je i potvrdila apsolutna pobjeda na Festivalu klapa "Uz mandoline i gitare" u Makarskoj 2014.

Osim priprema za ovogodišnje festivale i nastupe, nalaze se u studiju i pripremaju za novo, peto izdanje nosača zvuka.Dr. Ante Starčevića 82, 20207 Mlini, Hrvatska
kontakt: Šime Lukšić, tel. +385 20 487 160, mob. +385 98 867 456
e-mail: subrenum@subrenum.hr